Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 öğretmen ataması Eylül'de
"Sözlü ile ilgili mekanizma tamamlanınca, bittikten sonra 657 ile ilgili mekanizmalar var. Güvenlik soruşturmaları takvimi var. Bittiği an itibarıyla atamalarını yapıp, ailemize katmış olacağız. 20 bin kişiyle ilgili ilgili birimlerden cevaplarımızı almış olacağız. Yeni öğretim yılına yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Yetiştiremezsek yetiştirdiğimiz yerden devam edeceğiz.
Malum engelli arkadaşlarımızın atanmasıyla ilgili süreci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yürütüyor. Onlar kendilerine verilen kadro sayısını bakanlıklar arasında bölüştürüyorlar. Bize de tahsiste bulunacaklar. O süreç tamamlanınca engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyururuz. Oradan sayı bekliyoruz."
LİSEDE KIYAFET KRİZİ İÇİN NE DEDİ?
Kocaeli'de bir lisede, askılı elbise giyen kız öğrenciler uygunsuz kıyafet gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmamıştı. Tepkilerin ardından yaşanan skandal hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise yaşananları "Basit bir olay" şeklinde yorumladı.
“DERHAL GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMALI”
Okul yönetiminin derhal görevden uzaklaştırılması gerektiğini vurgulayan Eğitim İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bülent Metin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat modeline değinerek, "Bugün belki tepki gösterecekler, ama bir yıl sonra ‘yeni müfredat modelimizde de zaten bunlar var’ deyip yüklenecekler" dedi.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KABUL ETMEDİ
Gerçek Gündem'e konuşan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ise, yaşanan olayın 'kıyafet' ile ilgisi olmadığını söyledi. Doğan, olayın mezuniyet törenine katılacak velilerin yerleri ile ilgili güvenlikten kaynaklı sorun yaşandığını anlattı.
"Bunun hiç gerçekle alakası yok, mesele şu; okul aile birliği, ‘Okula kim gelecek, anne baba kardeş ve yakınlar gelebilir. İsimleri bildirilsin’ diyerek isimleri almış, listeye yazmış, yerlerini belirlemiş. Gelenlere güvenlik tarafından isimleri ve çocuğun nesi olduğu sorulmuş, yerlerine oturtturulmuş. Güvenlik görevlisi bunu beceremeyince kapıda küçük bir tartışma olmuş. Ben hemen gittim, problemi çözdüm. Asla kıyafetinden dolayı geri gönderilen çocuk yok. Şu var; velisi olmayan, öğrenci olmayan dışarıdan 3-4 kişi gelmiş, onları okul müdürü almak istememiş. Ben gittim, onları da aldım. Hata ettim ama aldım. Kıyafet konusunda hiçbir problem olmadı, bu bir yanlış anlaşılma."
OKUL YÖNETİMİ 'KIYAFETLERİNİZİ BİZE ONAYLATACAKSINIZ' DEMİŞ
Okul yönetiminin, öğrencilere "Biz izin verdiğimiz ölçüde giyineceksiniz" dediğini aktaran Eğitim İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bülent Metin, Gerçek Gündem'e şöyle konuştu:
"Okul yönetimi 2 hafta öncesinden ‘Kıyafetlerinizi bize onaylatacaksınız’ diyor. Özellikle kız öğrencilerin kıyafetlerine, okul yönetimi ‘Biz izin verdiğimiz ölçüde giyeceksiniz, açık olanlara müsaade etmeyeceğiz’ gibi şeyler söylüyor. Görüntülerde de var; dizüstünün biraz üstü, askılı giyen iki üç öğrencinin kıyafeti bahane edilerek okula alınmıyor. Bu normalleştirilecek bir olay değil. Olayın sorumluları hakkında derhal işlem yapılmasını istiyoruz. Hiçbir mevzuat insanın temel haklarına, özgürlüklerine, evrensel hukuka, Anayasa’ya aykırı olamaz. Siz bir kağıt parçasına dayanıp, ‘böyle girersiniz, giremezsiniz’ diyemezsiniz.
AHLAKTAN TEK ANLADIKLARI KADIN BEDENİNİ KAPATMAK
Bu olaya geniş perspektiften bakmak lazım; yeni müfredat modeli getiriyorlar maarif modeli diye. Oradaki bakanlık tanıtımında ‘bizim projemiz ahlaklı ve erdemli insan yetiştirmek’ deniyor. Ama bunların ahlak ve erdemden anladığı şey kadın bedenlerini kapatmak, başka bir şey değil. Ülke 28 Şubat’ta, 30 yıl önce neredeyse şimdi sadece roller kıyafetini daha kapalı bir şekilde tercih edenler daha rahat kamu alanlarına girecek, artık kadınlar kıyafetlerinde diz ölçüsüne, yaka ölçüsüne dikkat edecek. Ülkeye 30 yıl sonra bunu bir kez daha farklı bir şekilde kimsenin yaşatmaya hakkı yok.
Yorumlar (0)
Gülsu Sağ
En doğru ve en kaliteli haberi yansıtan Gez Medya'ya teşekkürler. Bir Ege'li olarak Tunç Soyer'i canı gönülden destekliyoruz.